Guide til turen, der går mod Island

At rejse til Island er en oplevelse fyldt med naturskønne vidundere og enestående eventyr. En essentiel del af enhver islandsk rejse er udforskningen af Den Gyldne Cirkel på Island, en rute, der fører dig gennem nogle af landets mest betagende landskaber og historiske steder. Her er din guide til turen på Island med særlig fokus på Den Gyldne Cirkel:

1. Reykjavik – startpunktet: Begynd din rejse i Reykjavik, Islands charmerende hovedstad. Tag dig tid til at udforske byens farverige gader, besøge ikoniske vartegn som Hallgrímskirkja og nyde lokal mad på de hyggelige restauranter.

2. Thingvellir nationalpark: Første stop på Den Gyldne Cirkel er Thingvellir Nationalpark. Dette sted har ikke kun en unik geologisk betydning, men det er også, hvor det første islandske parlament blev etableret i det 10. århundrede. Gå langs sprækkerne i jorden og mærk historiens vingesus.

3. Geysir geotermalområde: Fortsæt til Geysir Geotermalområdet, hvor du vil opleve Strokkur-geysiren, der sender kogende vand højt op i luften. Tag et øjeblik til at nyde de naturlige varme kilder omkring området.

4. Gullfoss vandfald: Næste stop er det majestætiske Gullfoss Vandfald. Hør brølet fra vandet, der styrter ned i kløften, og tag de spektakulære udsigter ind.

5. Kerid krater: En mindre kendt, men ikke mindre betagende destination, er Kerid Krater. Dette fyldte krater er omgivet af krystalblåt vand og tilbyder en surrealistisk udsigt.

6. Feriebyen Laugarvatn: Gør et stop ved Laugarvatn, en charmerende ferieby ved en sø. Dette er et godt sted at nyde roen, tage en varm kilde og smage traditionelle islandske retter.

7. Seljalandsfoss Vandfald: Mens det ikke er direkte på Den Gyldne Cirkel, er Seljalandsfoss Vandfald en kort omvej værd. Oplev unikke udsigter ved at gå bag vandfaldet.

8. Skalholt kirke: Besøg Skalholt Kirke, et historisk sted med kirkeruiner og en moderne kirke. Stedet har stor religiøs betydning og en fredelig atmosfære.

9. Vulkanen Hekla: Hvis du er interesseret i geologi, kan du tage en tur til vulkanen Hekla. Den er en af Islands mest aktive vulkaner og tilbyder en imponerende udsigt.

10. Hjemrejse fra Reykjavik: Afslut din tur ved at vende tilbage til Reykjavik og reflektere over de utrolige oplevelser, Den Gyldne Cirkel har bragt dig.

Tips til turen:

  • Tag varmt tøj med, da vejret på Island kan være uforudsigeligt.
  • Husk at respektere den islandske natur og følg alle skilte og regler.
  • Planlæg din tur omhyggeligt og tag dig tid til at nyde hvert sted.

Med denne guide er du klar til at udforske Den Gyldne Cirkel på Island og opleve den enestående skønhed og kultur, som dette fascinerende land har at byde på.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*